We zijn weer begonnen op donderdag 16 september in de bibliotheek van Winsum.


Het spreekuur wordt gehouden op de derde donderdag ochtend van de maand van 09.30 tot 11.30 uur.  Het spreekuur is voor mensen, die vragen hebben over (de werking) hun smartphone, pc, laptop, tablet, e-reader. Programma's, apps, foto's, contacten.

Alles waar u zelf niet uitkomt kunt u voorleggen aan de vrijwilligers. Zij leggen het u zo uit, zodat u het later thuis zelf ook kunt doen.

We geven geen cursus; hiervoor verwijzen we u naar de cursussen van de Bibliotheek (informatie hierover kunt u wel bij ons krijgen).

Ook als u gewoon nieuwsgierig bent, zin hebt in een kopje koffie of een praatje; u bent van harte welkom.


Andere vragen

Omdat Ouderenwerk Winsum ook veel andere vragen krijgt, komt er bij het digitaal spreekuur regelmatig iemand die andere vragen kan beantwoorden. Op 16 september schuift een vrijwilliger van Humanitas aan. 

Veel ouderen gebruiken regelingen niet, die speciaal voor hen bestemd, omdat ze niet weten, dat ze er zijn. Te denken valt aan Huur en Zorgtoeslag en andere regelingen van de Belastingdienst. Ook mensen, die problemen hebben met hun Financien kunnen worden geholpen door Humanitas. 

Op het spreekuur worden korte vragen meteen beantwoord, of maakt de vrijwilliger van Humanitas een afspraak voor een 1 op `1 gesprek. Alle hulp van Humanitas is gratis.

Zit u met een vraag over het invullen van een formulier, dan kunt u hier ook terecht.  

 


Ouderenwerk Winsum
Gecoordineerd Ouderenwerk Winsum