Ouderenwerk Winsum

Gecoordineerd Ouderenwerk Winsum

Dorpskamer

 

Maandelijks is er op donderdagmiddag een bijeenkomst in de Dorpskamer tussen 14.00 en 16.00 uur. U vindt de Dorpskamer achter de Gouden Karper en onder de Jeugdsoos. De ingang is door de smalle steeg naast Toby's. Op deze website, maar ook in de Wiekslag informeren wij u concreet over de activiteiten van de Dorpskamer. 

De Dorpskamer is misschien wel de gezelligste huiskamer van Winsum. De bezoekers voelen zich hier snel thuis. Het is een feest om feest om elkaar hier steeds weer te ontmoeten. Even ongedwongen bijpraten onder het genot van  een kop koffie of thee. Er wordt veel "liefde en leed" gedeeld. Er is altijd wat te beleven. Er zijn diverse activiteiten en sprekers, de onderwerpen zijn nuttig, herkenbaar of humoristisch. Daarbij kunt u denken aan:

  • recreatief:             muziek, bingo, workshop;
  • voorlichting           bijvoorbeeld brandpreventie, welzijn en zorg, wonen in Winsum;
  • cultuur historisch  Historische kring, oude beroepen, onbekende voorwerpen benoemen, enzovoorts.

  Kees Willemen: vertelt op 16 januari in De Dorpskamer over zijn dagelijks rondje in Onderdendam

'Kees Willemen, journalist/tekenaar uit Onderdendam wandelde in de hele vroege ochtend , tussen 05u00 en 7u00 , dagelijks over een en hetzelfde wandelpad ten oosten van Onderdendam en schreef over die korte wandeling van nog geen vijf en twintig minuten vier jaar lang veel gelezen stukjes op Facebook met eigen foto's en tekeningen over wat hij daar zoals meemaakt en waarneemt. Die wandeling waarvan de helft het jaar in het pikkedonker leveren daarnaast allerlei nu zeer actuele overpeinzingen op over de moeizame relatie tussen natuur en landbouw. Bij tijd en wijle doorspekt met hilarische herinneringen uit zijn kindertijd in een Brabants plattelandsdorp en lyrisch over de intimiderende schoonheid van het Groningse landschap. Momenteel werkt hij aan een nieuw boek op basis van deze korte verhalen. De trouwe lezers van 'De winkelhaak ', worden echter in de tussentijd niet teleurgesteld. Dagelijks verschijnt op dezelfde Facebookpagina een cartoon over het leven op het platteland:
www.facebook.com/kees.willemen92 '


De eerste Dorpskamer van het jaar 2020 wordt een feest van herkenning. Wat ziet deze schrijver voorbij komende in deze vroege uurtjes en hoe reageert het landschap hierop. Wat is er allemaal veranderd in de afgelopen jaren. De heer Willemen zal het u allemaal vertellen, en hij verlucht zijn verhaal met zijn tekeningen.  

U bent welkom op donderdagmiddag 23 januari in "De Boog" van 14.00 tot 16.00 uur en u hoeft zich niet aan te melden
De Dorpskamer middagen zijn gratis te bezoeken. Wel wordt er een bijdrage gevraagd voor de onkosten zoals koffie en thee koffie/thee met iets lekkers. Deze bedraagt  €2,50.