Ouderenwerk Winsum

Gecoordineerd Ouderenwerk Winsum

Dorpskamer

 

Maandelijks is er op donderdagmiddag een bijeenkomst in de Dorpskamer tussen 14.00 en 16.00 uur. U vindt de Dorpskamer achter de Gouden Karper en onder de Jeugdsoos. De ingang is door de smalle steeg naast Toby's. Op deze website, maar ook in de Wiekslag informeren wij u concreet over de activiteiten van de Dorpskamer. 

De Dorpskamer is misschien wel de gezelligste huiskamer van Winsum. De bezoekers voelen zich hier snel thuis. Het is een feest om feest om elkaar hier steeds weer te ontmoeten. Even ongedwongen bijpraten onder het genot van  een kop koffie of thee. Er wordt veel "liefde en leed" gedeeld. Er is altijd wat te beleven. Er zijn diverse activiteiten en sprekers, de onderwerpen zijn nuttig, herkenbaar of humoristisch. Daarbij kunt u denken aan:

  • recreatief:             muziek, bingo, workshop;
  • voorlichting           bijvoorbeeld brandpreventie, welzijn en zorg, wonen in Winsum;
  • cultuur historisch  Historische kring, oude beroepen, onbekende voorwerpen benoemen, enzovoorts.

 


  Geef babbeltrucs geen kans               Donderdag 26 september

Een babbeltruc, diefstal, zakkenrollerij of insluiping zijn incidenten, die u het liefst wilt voorkomen. U kunt zelf veel doen aan Preventie. Hoe? Hoor hier alles over tijdens de bijeenkomst "Geef babbeltrucs geen kans" op donderdag 26 september in de "Boog"in Winsum. 

Deze middag wordt georganiseerd door het Ouderenwerk in samenwerking met het Centrum Criminaliteitspreventie en Veiligheid (De Landelijke Voorlichter van de Politie). 

Via babbeltrucs aan de deur komen vaak ongenode gasten het huis binnen, nog voor je er erg in hebt of ze maken u met een zielige smoes geld afhandig. Rini ten Grotenhuis is goed thuis op dit terrein. Zij wil u helpen om u niet te laten overvallen.

De gemeente Het Hogeland heeft Veiligheid hoog in het vaandel staan en onze wethouder Mariette de Visser zal op deze middag ook aanwezig zijn.  

U bent welkom op donderdagmiddag 26 september in "De Boog" van 14.00 tot 16.00 uur en u hoeft zich niet aan te melden

Dit belooft een bijzondere leerzame middag te worden.De Dorpskamer middagen zijn gratis te bezoeken. Wel wordt er een bijdrage gevraagd voor de onkosten zoals koffie en thee koffie/thee met iets lekkers. Deze bedraagt  €2,50.