Dorpskamer


Tussen Kunst en Kitsch komt naar Winsum in de Dorpskamer van 19 mei

Op donderdag 19 mei gaat het niet over ‘oude mensen’ maar over oude voorwerpen.
Erik Boerma van Boerma’s Antiekhoeve in Uithuizen is onze gast. Erik koopt en verkoopt antiek. Hij leent ook oude voorwerpen uit als decor voor een toneelstuk of voor huiskamers in een verpleeghuis en hij taxeert antiek. Hij vertelt hier over.
Erik heeft een vraag aan u. Zou u deze middag oude en of bijzondere voorwerpen mee willen nemen.
Erik vertelt hier dan iets over en geeft aan wat het waard is. Doorzoek uw huiskamer, slaapkamer, zolder of schuur. U hebt meer bijzondere voorwerpen in huis dan u denkt.
Wanneer u allemaal 1 of 2 voorwerpen mee neemt dan kunnen wij onder leiding van Erik Boerma
daar een leuke en leerzame middag  mee vullen. Via deze oude spullen branden de gesprekken over vroeger los. Herinneringen over het leven van ‘toen’ komen boven. Ja, en wat is het waard? Gaat u aan het einde van de middag als miljonair naar huis of als armoedzaaier?
We zien u graag!  TIP: kom met de buurman,  buurvrouw of een vriend, vriendin. Komt u met de auto neem dan iemand mee die slecht  ter been is. Samen is het leuker en samen staan we sterk .
De middag begint om 14.00 uur en om 16 uur stoppen we. Kosten: 2,50 p.p. incl. koffie/thee.
Adres: De Blauwe Schuit, Warfstraat 1, Winsum.
.


 

  • De Dorpskamer is misschien wel de gezelligste huiskamer van Winsum. De bezoekers voelen zich hier snel thuis. Het is een feest om feest om elkaar hier steeds weer te ontmoeten. Even ongedwongen bijpraten onder het genot van  een kop koffie of thee. Er wordt veel "liefde en leed" gedeeld. Er is altijd wat te beleven. Er zijn diverse activiteiten en sprekers, de onderwerpen zijn nuttig, herkenbaar of humoristisch. Daarbij kunt u denken aan:
  • recreatief:             muziek, bingo, workshop;
  • voorlichting           bijvoorbeeld brandpreventie, welzijn en zorg, wonen in Winsum;
  • cultuur historisch  Historische kring, oude beroepen, onbekende voorwerpen benoemen, enzovoorts.

 
De Dorpskamer middagen zijn gratis te bezoeken. Wel wordt er een bijdrage gevraagd voor de onkosten zoals koffie en thee koffie/thee met iets lekkers. Deze bedraagt  €2,50. 

Ouderenwerk Winsum
Gecoordineerd Ouderenwerk Winsum