Ouderenwerk Winsum

Gecoordineerd Ouderenwerk Winsum

Dorpskamer

 

Maandelijks is er op donderdagmiddag een bijeenkomst in de Dorpskamer tussen 14.00 en 16.00 uur. U vindt de Dorpskamer achter de Gouden Karper en onder de Jeugdsoos. De ingang is door de smalle steeg naast Toby's. Op deze website, maar ook in de Wiekslag informeren wij u concreet over de activiteiten van de Dorpskamer. 

De Dorpskamer is misschien wel de gezelligste huiskamer van Winsum. De bezoekers voelen zich hier snel thuis. Het is een feest om feest om elkaar hier steeds weer te ontmoeten. Even ongedwongen bijpraten onder het genot van  een kop koffie of thee. Er wordt veel "liefde en leed" gedeeld. Er is altijd wat te beleven. Er zijn diverse activiteiten en sprekers, de onderwerpen zijn nuttig, herkenbaar of humoristisch. Daarbij kunt u denken aan:

  • recreatief:             muziek, bingo, workshop;
  • voorlichting           bijvoorbeeld brandpreventie, welzijn en zorg, wonen in Winsum;
  • cultuur historisch  Historische kring, oude beroepen, onbekende voorwerpen benoemen, enzovoorts.

 


  Ineke Wolters: de fietsende wijkverpleegster        Donderdag 31 oktober

Ineke Wolters uit Winsum is een bekende figuur in de thuiszorg in Winsum. Ze begon als wijkverpleegstyer en doet dat eigenlijk nog altijd en dan wel op de fiets zodat ze eenvoudig contact kan maken met haar doelgroep. Ze vertelt deze middag vele verhalen uit haar praktijk, lang geleden en hoe het tegenwoordig gaat in de Thuiszorg. U kunt haar vragen stellen en zij zal u veel informnatie en tips geven.

U bent welkom op donderdagmiddag 31 oktober in "De Boog" van 14.00 tot 16.00 uur en u hovaeft zich niet aan te melden

Dit belooft een bijzondere leerzame middag te worden.De Dorpskamer middagen zijn gratis te bezoeken. Wel wordt er een bijdrage gevraagd voor de onkosten zoals koffie en thee koffie/thee met iets lekkers. Deze bedraagt  €2,50.