Meer Bewegen voor Ouderen
 Alle beweeg activiteiten zijn aangepast: Het zwembad de Beemden is gesloten!


Zwemmen:

Zwembad "De Beemden" biedt in samenwerking met Stichting Ouderenwerk Winsum watergymnastiek aan. Onder deskundige begeleiding wordt er geoefend en gezwommen in het water. Het doel is om de conditie op peil te houden en/of te verbeteren. Tevens kan MBVO zeer verzachtend werken bij uiteenlopende lichamelijke klachten. Dit komt door de temperatuur en de opwaartse druk van het water. Water heeft een ontspannende werking op lichaam en geest.

Het bewegen in water vindt grotendeels plaats in sta-diep water, zodat ook niet geoefende zwemmers deel kunnen nemen. Bij het zwemmen in het MBVO komt het plezier voorop, en vervolgens het oefenen.

Lesduur en tijdstippen.

De lessen worden gegeven op vrijdagmorgen vanaf september tot en met maart en een les duurt circa 45 minuten. De kosten bedragen € 65,00 per kwartaal en voor een heel seizoen € 130,-    Nadere informatie krijgt u als u op onderstaande link klikt.

beemden.nl/mbvo-winsum/

Zwemt u nog niet, maar wilt u dit wel graag, het kan nu: er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Gymnastiek:

In het kader van Meer Bewegen voor Ouderen wordt er 1 keer per week op de woensdagochtend een gymnastiekles onder deskundige leiding gegeven in de gymzaal aan de Schouwerzijlsterweg. 

Lesduur en tijdstippen

De lessen worden gegeven op woensdag morgen en duren circa 1 uur. De kosten voor een heel jaar bedragen € 50,- .

De groepen bestaan doorgaans uit plusminus 15 tot 20 personen.  Les wordt gegeven door Juf Joska.

Nadere informatie: Fenna Garst. tel 0595-442093

Bewegen op de stoel:

U kunt via Ouderenwerk Winsum ook deelnemen aan Bewegen op de stoel.  De lessen worden elke week gegeven in de Blauwe Schuit Warfstraat 1 te Winsum. Les wordt gegeven door mevrouw Westerkamp. Opgave en nadere informatie bij mevrouw N. Poot, Hendrik Werkmankade 35 te Winsum Tel 0595-441005.

M.B.v.O staat voor actieve ontspanning, samen met leeftijdsgenoten en gericht op behoud van gezondheid en conditie.

In Winsum nemen wekelijks een 20-tal bewegers van 60 tot ongeveer 90 jaar, deel aan de lessen. De ouderen van nu zijn er steeds vaker van overtuigd dat lichamelijk actief zijn een steentje bijdraagt aan hun gezondheid, bovendien geeft het samen sporten (bewegen) veel plezier, gezelligheid en ontspanning door inspanning.De lessen vinden overdag plaats, u hoeft er 's avonds de deur niet voor uit!

mbop de stoel.pdf (541.84KB)
mbop de stoel.pdf (541.84KB)

 De lessen worden gehouden in de Blauwe Schuit op dinsdag ochtend van 10.45 tot 11.30 uur. We beginnen om 10.00 uur met koffie.

De kosten zijn 2 euro per les, contant te betalen aan het begin van de maand

Nadere informatie bij: de sportleidster: Corry Westerkamp te; 0595-442983

Ouderenwerk Winsum
Gecoordineerd Ouderenwerk Winsum