Ouderenwerk Winsum

Gecoordineerd Ouderenwerk Winsum

Uitstapjes


 Op 22 mei  is er een middagtocht georganiseerd. Foto's hiervan zullen binnenkort op deze site worden gepubliceerd.. .

In mei is er een middag tocht en in augustus een dagtocht.


Op 29 augustus 2018 was het weer zover: de jaarlijkse dagtocht georganiseerd door de reiscommissie van de stichting Ouderenwerk Winsum.

We bleven dit jaar in de provincie Groningen. Onze eerste stop was bij Kloosterboerderij Bleyendael in Sellingen, waar we werden ontvangen met koffie en een Sellinger Kloostermop.

Vervolgens werd er een presentatie gehouden over het heden en verleden van deze kloosterboerderij en aansluitend vertelde de boer ook het verhaal van de Groninger Blaarkoppen, de biologische manier van boeren en de link naar het verleden. Daarbij werd een film vertoond over het leven op de boerderij in de Middeleeuwen, door de monniken van toen  en kregen we een rondleiding. In de winkel op de boerderij verkocht men streekproducten. 

Vervolgens gebruikte we de koffietafel in Blijham in restaurant "Het oude Wapen"

Na de lunch maakte we een rondrit met een gids, een zogenaamde smokkelroute langs en over de grens.

Op de terugweg brachten we nog een bezoek aan het Nationaal Busmuseum in Hoogezand en besloten de dag in Aduard, waar we van een heerlijk 3-gangen diner genoten.

Op 30 mei was ons traditionele middagtocht :we bezochten het zilvermuseum in Appingedam, brachten een bezoek aan het museum van Henk Helmantel in Westeremden en besloten we de middag met een uitgebreide koffietafel bij Hotel Ekamper in Oosteinde

Sinds de oprichting van de nieuwe stichting is er een aparte reiscommissie,die bestaat uit:

Jan Pieter Ritsema        voorzitter;

Willy van der Veen         secretaris/penningmeester

Frouk Bolhuis en Fré de Graaff als adviserende leden.